Recycle Your Empty Plastic Beauty Products & Collect Free Sample !

by - 22:08:00

Assalamualaikum,
Bismillah,

Hari ini aku masih bercuti semester dan sambil belek-belek blogwalking, aku terjumpa artikel menarik ni yang dishare oleh Blogger Tashira . Dan aku pun rasa terpanggil nak share jugak kat sini sebab aku memang suka recycle barang hehe :)


Okay aku pun sebenarnya baru pertama kali dengar brand produk ni dan aku rasa dengan adanya program macam ni lagi menaikkan jenama diorang tau. Jadi program ni salah satu inisiatif lah untuk kurangkan penggunaan bekas plastik. Sebab apa? Sebab ni lah...


L'Occitane En Provence dengan kerjasama iCycle buat program ni yang mana, kita kumpul bekas produk yang terpakai (sebaiknya basuh bersih-bersih dan keringkan), pastu cukup sampai beberapa bekas, ada la free gift diorang nak bagi.

Daripada kita buang kat tong sampah, pastu masuk tempat pelupusan sampah pastu nak lupuskan plastik ni kena 500 tahun tahu, lebih baik kita bagi kat diorang ni dan terpulanglah diorang nak buat apa, tapi untuk tujuan kitar semula lah. Kita sama-sama lah untung, kita dapat free sample, pelupusan plastik pun dapat berkurang.

Jadi, ni senarai barang yang boleh dikitar semula dan apa yang kita dapat daripada program ni.

Diorang terima je tau any brand of bekas untuk dikitar semula. Jangan risau.

ACCEPTED PACKAGING INCLUDES:

a. Beauty packaging such as lip balm tubes, makeup remover bottles and pumps, fragrances bottles and pumps, and deodorant sticks. 
b. Skin care packaging such as face care packaging, refill pouches, and dispensers and tubes for shower gels, facial cleansers and body lotions. 
c. Hair care packaging such as pumps and caps from shampoo and conditioner bottles, hair care dispensers and containers, hair product trigger heads, and refill pouches.

For further details, untuk FAQ ke, outlet kat mana apa semua boleh layari laman web official L'Occitane

You May Also Like

1 comments

  1. alaaaa ruginya pi buang semua bekas skincare haritu 😭😭 ok lepas ni dah tahu dah dekat mana tempat nak hantar bekas2 skincare tu semua.. alang2 boleh redeem sample skincare sekali, hehehee thank you for the info!

    ReplyDelete