Saturday, 10 November 2018

Lazada 11.11 Blogger Contest

Assalamualaikum,
Bismillah



Okay esok dah 11.11 weh. So pergi je mana-mana online platform, semua pun tengah sale. Supermarket ke shopping mall pun banyak sale. So sales everywhere! Duit je no way.. (sedih!)


Dan yang paling best, paling banyak pilihan, paling besar-besaran, paling vogue, paling semua orang suka adalah sale daripada LAZADA. Sempena sale besar-besaran 11.11 Lazada ni, Lazada jugak mengadakan blogger contest.

Blogger lain yang tak join lagi tu, sempat je lagi ni. 
Kali ini, soalan yang Lazada bagi macamni..



What 3 products (or more) are you adding to your cart to buy during Lazada 11.11 Shopping Festival? Share your wishlist with us!
(( Apakah 3 produk (atau lebih) yang anda rancang untuk membeli sempena Lazada 11.11 Shopping Festival? Kongsikan Bersama kami! ))

So, here we go my wishlist for now (sebab flash sale biasanya lagi mengancam haha)

First of all, memang aku tak beli baju, seluar atau kasut sebab takut saiz tak padan. Baju tu okay lagi. Kalau seluar dengan kasut memang tak akan beli kot through online. And because I've got a weird taste and size kekeke.


Yass 'cause I'm too choosy to handle.

And aku suka shopping bag, jam, barang elektronik camtu je kalau online. Bila nak pilih yang berkenan tu pulak berjam-jam la lamanya sebab banyak nak buat comparison apa semua kan.



This is true boy
1) SAGE Anti Theft Backpack.


Dah perhati lama dah bag yang macam ni. Secured sikit kalau untuk laptop ka, apa-apa yang berharga. And the price is damn cheap from the original price guys. I hope someone would credited his/her money to my bank account by tonight so I'm not too hesitated to buy this. Please people. Dm me to get my account number hehehe :)  ((I'm a student btw))

Kalau boleh nak dalam 3 angka TT :) *jaebal yeorobun*

2) Bluedio Wireless Headphone


Nice jugak kalau dapat beli ni. Harga dia daripada RM 100+ jadi RM65 je kalau beli esok. Weh nak! Aku harap wishlist aku ni berjaya di'clear'kan semua esok la tapi bila tengok akaun bank macam tak je. Sobs sobs


3) SoKaNo Backpack


Mama ai (mom okay, bukan gf. ai is single to mingle) teringin nak beli backpack kat Aeon haritu tapi harga dia RM80 so macam mahal teruk la untuk sebuah beg je. So ni pun design nice-nice je, boleh la nak belikan untuk mama. ai kalau shopping online, rasa tak perfect kalau shopping untuk diri sendiri je, mesti kena beli something jugak kat mama. Dia pun dah takde suami nak belikan itu ini, so anak-anak dia jelah nak melayan mama sorang ni :) 


Sebenarnya, ikutkan wishlist ai banyak je kot. Nak iphone, nak laptop baru, nak itu nak ini. Tapi kita post sini yang wishlist yang possible untuk dibeli jela. Iphone laptop tu nanti lah bila dah kerja ke baru beli. Doa yang baik-baik je ye untuk saya.


Apa yang paling penting untuk sekarang ni, esok set calendar masing-masing untuk visit web Lazada sebab Lazada 11.11 Shopping Festival ni akan bagi kita semua macam-macam pilihan shopping dengan harga kaw-kaw punya, dan penghantaran percuma pun ada untuk destinasi terpilih.

Jangan lupa tau! Esok weh.. 

Eksaited takkkk ? Haa jom survey dulu barang yang nak diborong esok. Klik je banner atas ni

Sunday, 30 September 2018

Blog Walking Segment by KasihJuju

Assalamualaikum,
Bismillah,

Jom lah join Segmen Blogwalking ni :)
Syarat Penyertaan:
  1. Wajib ada blog.
  2. Buat satu entri bertajuk: Blog Walking Segment by KasihJuju
  3. Letakkan banner segmen dan link kan semula ke entri ini,
  4. Follow blog Kasih Juju,
  5. Follow Facebook Page Blog Kasih Juju -->
  6. Follow Instagram Helmi Julia di www.instagram.com/helmijulia
  7. Publish dan tinggalkan link anda di ruangan komen entri ini sahaja.
Segmen ini bermula dari 19 September 2018 hingga 30 September 2018 jam 11.59pm

Thursday, 27 September 2018

Giveaway RM20 + Modern Resume !!!

Assalamualaikum,
Bismillah

Jom join Giveaway ni :)

Tapi Giveaway bukan senang-senang je nak bagi hadiah. Mesti la ada task/syarat yang kena kita penuhi kan? Kat bawah ni ade syarat-syaratnya.


Okay. What Do I Read Today? 

Basically kalau takde kelas harini, memang Twitter, Facebook, Instagram, Blog dan lain-lain lah yang jadi medium untuk membaca. Tapi sebab harini, ada kelas Ekonometrik (much or less like Economy + Mathematics). And we were supposedly to print out a general article ((either journal/working paper)) but related to econometrics calculations then read and analyse the journal.



My journal is about an experiment to observe the access of rural communities in a place in Nigeria to formal agricultural credit. Okay, based on what I understand, formal agricultural credit is more like modern agricultural things. So the author who did the experiment went to Yola South Local Government Area, Adamawa State in Nigeria. They did like surveys to about 140 people and the results like more of them did not get the access to formal agricultural credit. 


The respondents were majority males, married man, who has education and has stable income. However, they still cannot access to formal agricultural credit. But a few of them get the access. This shown that even with the stable income and education, but because they did live in rural place, the access to formal agricultural credit is still low. 


What I got from my reading and for my class today, basically I got my points for questions in my subject. For my own knowledge, I'm quite impress for the experiment to be done in rural communities and the communities gave the cooperation as well. Then, even people got the higher education level, but because they live in specific communities, they still can't get the specialities or things the other communities got. 

That's all. Bye


*for more info about econometrics, you can google it up hewhew because I still in third week of lectures and still blur about the course. Hopefully I got figure up about the subject quickly. Amin.


*for more info about the giveaway, click on the first banner to fly up to the owner's blog.


*done follow blog, done follow ig. Others, to follow my IG, click on my picture on sidebar or search @aimansallehh  :))



Have a nice day, a nice weekend ahead !   


Friday, 21 September 2018

Lazada Shopathon Blogger Contest : Session #2

Assalamualaikum,
Bismillah



Lama jugak tak menjengah ke blog ni. Semua sebab laptop lama dah rosak, dan sekarang sebab dah masuk sem baru ni, pinjam la laptop kakak ni untuk belajar. Tapi dah alang-alang ada laptop ni, dapat pulak email dari Lazada pasal contest. Terus cepat-cepat update sini. Kiranya comeback kali ini aku mulakan dengan contest dari Lazada. 


(( click for more info ))

Hadiah menarik weh, dan setiap penyertaan dah kira confirm dapat voucher RM30 daripada Lazada. Sebenarnya contest ni bersempena Super Shopathon Sale , 27.09 (Khamis ni). Boleh klik sini untuk nak tengok apa ada Super Shopathon Sale

Tapi, contest ni bukan untuk promote je. Ini ada jugak soalan dia bagi :

Select three of your favorite brands on Lazada and tell us why you love them.
(Pilih tiga brand kegemaran anda di Lazada dan ceritakan kenapa anda sukakannya.)



Haa sapa kata Watsons ni perempuan je suka. Aku pun suka. Tapi suka tengok jelah. And suka survey harga. Biasa kat Watsons ni murah sikit berbanding drugstore lain, kecuali time promotion lah. Aku sebenarnya suka je tengok harga barang-barang tu tapi nak try produk baru tak berani (untuk skincare lah). Sekarang ni cuba untuk setia dengan Cetaphil je. Dahla breakout, nanti try product lain kang lagi breakout. 



Haa lagi. Selaku orang miskin, aku sebenarnya suka gila tengok jam Puma dan nak beli tu nanti-nanti la kot. Duit tak ramai lagi. Sebab kenapa aku suka jam, sebab dia takdak saiz. Kalau baju atau seluar atau kasut tu nanti kecewa pulak. Takut besar la, takut kecik sangat la. So kalau ada yang nak belanja Jam Puma ni, boleh la roger kat komen. Takpun, DM je Instagram. Haa klik gambar saya kat sidebar tu, follow la sekali hee :)



   Haa walaupun aku ni sports tu takla minat sangat kecuali bowling dan lawnbowl. Aku suka ja beli alatan sukan dan suka masuk Sports Direct kat mall. Macam sorga sikit tapi duit kena kepuk la kalau nak beli. Pegi masuk bila ada sale jela. Sini aku suka jugak scroll kat Lazada Sports Direct ni tengok kalau ada murah ke an. Kasut tu lawa weh tapi risau pulak kalau tak ngam. Haa saiz biasa aku pakai 42 (9) , haa kaki aku lebar, tak panjang pun haha. 

Okey, sekian tiga favourite brand aku kat LazMall ni. Sebenarnya banyak je lagi favourite brands aku kat Lazada ni. Cuma ni memang paling favourite and paling craving nak sangat lah. Duit je tak mengizinkan lagi kahkaha.

hahahshshsj


Bagi yang tak join lagi tu, jom lah join sekaki. 21-27 September je. Seminggu je contest ni pun. Hadiah pun banak. Untuk 30 orang. Jom jom jom. 


Okay maka dengan berakhirnya post ini, maka bermulalah sesi blogwalking aku yeehaa sambil-sambil cari idea nak edit sikit blog ni. Muram je pun. Chau! Salam :)


Monday, 2 July 2018

Repost : Jual Preloved Novel by aimansallehh

Assalamualaikum,
Bismillah

Hai
Lagi sekali nak post preloved novel untuk dijual
Ini yang daripada dulu tu pun ada, ada jugak yang lain.

Harga gerenti murah.

Postage kira satu ja. Kalau beli banyak pun, saya kira postage RM7 jugak. Boleh pm 017-4260594 atau dm ig @aimansallehh


*** tajuk novel, kualiti, harga***


1) Giler Kau , 9/10 , RM 13



2) Pelangi Cinta Buat Suami , 10/10 (plastik tak bukak lagi) , RM 13



3) Sehangat Asmara , 9/10 , RM 8



4) Saiful Nang: Kisah Orang Menang , 9/10 , RM 10



5) Kau, Aku, Kita , 8/10 , RM 8



6) Kahwin Pada Usia Muda , 9/10 , RM 10



7) Planet Bisnes DAO , 8/10 , RM 10


Dua bawah ni bukan novel. Buku belajar ni. Pakai masa asasi dulu. Saja iklan kat sini. Kalau ada yang nak beli. Masa beli dulu harga total dua buku ni RM96 weh. Tapi aku nak jual dua buku ni RM35 ja. Kalau nak beli satu-satu, boleh la bagi RM20 each.



** boleh eh pm.. please support habiskan novel semua ni. tengah usaha cari duit ni huhu. **

PM here - terus ke Whatsapp saya ni :)

Have a good day ! :) * kalau ada online job yang berbaloi dan berpatutan gaji dia, boleh pm jugak. Takdak duit ni wei :') *