Wordless Wednesday - Kalkulator Mr DIY

by - 11:34:00 AM



Week 11 ODL | Haritu balik kampus kejap ambik barang, tertinggal pulak barang paling penting untuk student finance ni, iaitu kalkulator saintifik. Nak beli baru macam tak berbaloi, harganya dalam RM70++. Nak patah balik ambil kat rumah sewa kat kampus pun sama jugak tak berbaloi. Akhirnya, pusing MrDIY jumpa kalkulator macam ni. Kecik ja, harga RM3.90 terus ambil jelah. 

Memandangkan sem ni pun tinggal 4minggu ja dan subjek semester ni takda melibatkan differentiation integration semua. Ada tambah tolak darab bahagi je, so kalkulator ni pun okey je. Cumanya tulah kalau tersalah tekan satu nombor, kena padam balik semua nombor. Hasilnya kuiz online haritu 30minit untuk 5 soalan, tapi aku sempat jawab 2 soalan je. Lagi 3 kita hentam saja.

You May Also Like

9 comments

  1. hihih comel jer. kaella pun baru beli haritu buat kira2 bisnes.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penting juga kan? Memang ada je kalkulator kat phone tapi bila pakai phone ni biasalah mesti akan tersasar buka benda lain hahah

      Delete
  2. Alahai comelnya kalkulator. Faham sangat perasaan bila kalkulator takde.

    ReplyDelete
  3. Jenuh juga kalu guna kalkulator yang ini. Kalau salah, perlu tekan semula hehehe

    ReplyDelete
  4. dulu selalu guna kalkular saintifik tu je tak pernah beli kalkulator macam ni. tapi sekarang kalau ada benda nak kira pakai phone je lagi jimat..haha

    ReplyDelete
  5. Masak jugak time exam pkai yg ni..

    Bedal je bro dri xde...

    Apepun good luck...

    ReplyDelete
  6. blog walking, yuks saling kenal. Semoga blog kakak tambah ramai. Terima kasih

    ReplyDelete
  7. ayo segera bergabung dengan kami hanya dengan minimal deposit 20.000
    dapatkan bonus rollingan dana refferal ditunggu apa lagi
    segera bergabung dengan kami di i*o*n*n*q*q

    ReplyDelete
  8. Numpang promo ya gan
    kami dari agen judi terpercaya, 100% tanpa robot, dengan bonus rollingan 0.3% dan refferal 10% segera di coba keberuntungan agan bersama dengan kami ditunggu ya di dewapk^^^ ;) ;) :*

    ReplyDelete